10 januari 2014

Ny aktie i Utdelningsportfölj USA (Northwest Natural Gas Company)

Då var det dags att motivera ytterligare ett av våra inköp till den amerikanska utdelningsportföljen. Vår strategi med dessa portföljer är en mycket långsiktig sådan och den grundar sig i att finna bolag som vi helst vill kunna behålla under mycket lång tid. Detta gör att de mått vi tittar på handlar mer om stabilitet och förutsägbarhet, och mindre om att finna möjliga kursraketer.

Northwest Natural Gas Company (NWN) passar våra idéer om ett stabilt och pålitiligt utdelningsbolag. Bolaget, med huvudsäte i Portland, bildades 1859 och levererar huvudsakligen gas till mer än 689.000 kunder i Oregon och sydvästra Washington. Bolaget äger och använder mer än 22.500 km gasledningar och är det största oberoende bolaget i regionen.

När det gäller utdelningar och historiken kring detta så är det få bolag som kan stoltsera med lika lång oavbruten utdelningshöjning som NWN. Bolaget är ett så kallat "Dividend King"-bolag, dvs ett bolag som i mer än 50 år kontinuerligt har höjt sina utdelningar, oavsett de kriser som har varit under perioden. Detta talar för att bolaget kommer att fortsätta den inslagna banan under förutsättningen att inget monumentalt förändras i världen.

Årsutdelningen ligger i dag på $1.84 och med en kurs på $41.95 så innebär det en yield (direktavkastning) på 4.3% Utdelningshöjningen varje år är inte särskilt stor, men vi anser att det är gott och väl tillräckligt med tanke på den relativt höga utdelningsprocenten i kombination med stabiliteten.

/Aktiekalkyl

Unknown

Aktiekalkyl är en blogg om aktier och investeringar som utgår från att vi vill testa några idéer vi har och se hur det går på riktigt. Vi strävar också efter att lära oss mer och utvecklas som investerare och förstås att det ska bli en läsvärd blogg.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Copyright @ 2013 Aktiekalkyl.

Designed by Templateify & CollegeTalks| Distributed by Rocking Templates