02 februari 2014

Ny aktie i Utdelningsportfölj USA (HCP)

Nästa aktie som hamnar i vår amerikanska utdelningsportfölj är ytterligare en REIT vid namn HCP. Bolaget har en annan profil än vår tidigare REIT och är helt fokuserad på hälsovården. Bolaget äger, utvecklar och hyr ut fastigheter inom hälsovårdsområdet (sjukhus, äldreboenden, vårdboenden och liknande) och förvaltar för närvarande ett värde på över 20 miljarder dollar.

Bolaget har handlats publikt sedan 1985 och var det första hälsoinriktade bolag av REIT-typ som kvalat in på S&P 500 listan. Bolaget är dessutom den enda REIT som har statusen S&P Dividend Aristocrat med 28 års kontinuerlig utdelningsökning. Nuvarande utdelning på $2.1 innebär med nuvarande kurs på $37.31 en direktavkastning på 5.6% Bolaget delar ut fyra gånger per år.

Vi gillar bolaget bland annat för dess historik, men även för det område de verkar inom. Sektorn är den största i USA. USA har även, liksom resten av världen,  en allt äldre population. Fram till 2050 räknar man med en ökning på över 350% av åldringar över 80 år, en kategori som kräver mycket hälso- och äldrevård. Under samma tidsperiod förväntas även andelen 65+ att öka från 12.7% år 2000 till 20.3% år 2050. Om "Obamacare" blir vad man hoppas på så kommer även en större andel att ha råd med både hälsovård och äldrevård.

Med tanke på att våra utdelningsportföljer har som syfte att vara långsiktiga så passar detta bolag oss mycket bra.

/Aktiekalkyl


Unknown

Aktiekalkyl är en blogg om aktier och investeringar som utgår från att vi vill testa några idéer vi har och se hur det går på riktigt. Vi strävar också efter att lära oss mer och utvecklas som investerare och förstås att det ska bli en läsvärd blogg.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Copyright @ 2013 Aktiekalkyl.

Designed by Templateify & CollegeTalks| Distributed by Rocking Templates